Официјален сајт на Фудбалскиот клуб
Тетекс Тетово
Match Already Finished

Тетекс

VS

Кораб

Последни вести

Табела

Тим П И Б
1 Силекс 20 0 65
2 Воска 17 4 55
3 Вардар 16 5 52
4 Тетекс 10 10 35
5 Гостивар 8 8 33
6 Беса 8 9 32
7 Охрид 8 13 28
8 Кораб 7 13 26
9 Велешта 4 16 17
10 Кадино 1 21 6

Следни натпревари

Кои сме ние

Тетекс е фудбалски клуб од Тетово, Македонија, кој моментално настапува во Втора МФЛ – Запад. Боите на клубот традицијално се сино и бели. Грбот е формиран во форма на штит. Во најновата верзија вклучува кирилични букви, на самиот врв класична фудбалска топка, на средина името Тетекс, во долниот дел секогаш го имало испишано град Тетово и бројот 1953, што е година на основањето на клубот.

Тетексови фудбалери

Галерија на натпревари

Награди