Тетекс замина на подготовки во Охрид

ФК Тетекс ја заокружи првата фаза од подготовките во Тетово и од денеска се пресели на охридското крајбреже. Во наредните 7 дена, тимот ќе продолжи со последната фаза од подготовките пред да започне новото првенство.

Струга Трим Љум (4.7) Гостивар (5.7) и Воска Спорт (8.8) ќе бидат тимовите што ќе ја тестираат формата на избраниците на Славчо Георгиевски.